MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 9 ноември 2010 г.

Маринована туршия с цвекло

Имах огромното желание да сложа цвекло в туршия,не бях опитвала.
Оказа се че е много вкусно :)не само цвеклото а и сока който се получава.От комбинацията на няколко рецепти се получи тази прекрасна маринована туршийка :)
           Ето какво използвах:
1-2 глави карфиол
2 малки глави цвекло
1 червено зеле
1 алабаш
листа целина
           Марината за 1 трилитров буркан:
20 пълни суп.л.захар
12 с.л. отръскани сол-почти равни
10 с.л. олио
700 мл вода
700 мл оцет
15-16 зърна черен пипер
1 дафинов лист
     Всички зеленчуци се нарязват на дребно-алабаша и карфиола,цвеклото и червеното зеле на ивички.


На дъното на 3-литров буркан се слагат листа целина и се нареждат зеленчуците отгоре.От тези количества напълних 2 буркана.След като са готови се приготвя маринатата,защото се изсипва гореща и се затваря буркана,без да се стерилизира.
Всички продукти за маринатата се слагат да заврат-без оцета.Разбърква се,опитва се и според вашия вкус ако имате нужда от още захар-добавете.Солта е достатъчна.Оставя се 1-2 мин да поври,сваля се от котлона и се добавя оцета.Веднага се изсипва върху зеленчуците и се запечатва добре.Обръщат се с капачките надолу и се оставя така докато изстинат.
Почти докато се изсипе горещата марината-започва да се оцветява от цвеклото.След няколко дни всичко е почти еднакъв цвят.Бурканите се обръщат по 1-2 пъти на ден.

Резултатът е тъмно червена много вкусна течност и розови хрукави зеленчуци :)Аз изчаках седмица и беше готова за консумация:

Няма коментари:

Публикуване на коментар