MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 27 май 2014 г.

Панирани кренвирши с кашкавал в конвекторна фурна

 И след рецептата с месо,следва една със заместител на такова-с кренвирши!Заради вкуса на печен кренвирш с кашкавал и горчица,затварям очи какво има в него и как се прави и го изяждам с огромно удоволствие! newsm53
Кренвиршите или биренките/че са по-широки и удобни за паниране/ се нарязват на две през средата,след това.ако е кренвирш на още две,а ако е биренка  на 3 филийки.Между тях се слагат същите по дебелина и форма филии кашкавал.Приготвят се на половинки.Всяка половинка от резени кренвирши и кашкавал се овалва от всички страни в брашно.След това в яйце и накрая в натрошен корнфлейкс/с мед и кокос/размесен с малко сусам.Малко се размърдват филийките по време на овалването,но все пак може да се запази формата им и да се наредят стройно върху хартия за печене и върху горната решетка на конвекторната фурна.
Пекат се 10 мин от едната страна/на горна решетка при 200 градуса/.След това се обръщат вниматено от другата и се запичат още 5-6 мин/при същите градуси/ до разтичане на кашкавала и зачервяване.
Получава се хрупкава коричка и мека вътрешност!Следва горчица и всякакви сосове,които обичате!Да ви е вкусно! 
*Могат да се опекат и в скаричка за сандвичи или обикновена фурна на високи градуси,като пак се обръщат от двете страни,до зачервяване.




3 коментара:

  1. Чудесен мезелък:)......и от бързоприготвящите!
    Благодаря за идеята,Дея!

    ОтговорИзтриване
  2. Харесва ми Дидии.....Ще се пробва.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,Милена,Живе!Хубав ден и на вас!

    ОтговорИзтриване