MyFreeCopyright.com Registered & Protected

вторник, 23 януари 2018 г.

Свинско със сметана в мултикукър


Свинското месо се нарязва на пържолки или на късчета.Посоляват се и се поръсват със смлян шарен пипер.Запържват се на програма Fry -пускат си течност,изчаква се да изри и да започне да се пържи месото,след като се зачерви леко се залива с 50-70мл бяло вино или розе,изчакват се 3-4 мин да поизври,добавя се 150 мл вода,разбърква се и се затваря капака на мултикукъра.Включва се програма STEW -задушаване за 1 час.Месото е готово и се разпада.Поръсва се с чубрица.Може да се похапне само така-натурално.


Преди да се изключи програмата се добавя 1 кутийка течна сметана за готвене или 200 мл неподсладено кондензирано мляко.Разбърква се и се оставя за 10мин при затворен капак.
*Може да се добавят парченца топено сирене със сметаната.Може да се добавят лук и/или гъби още в началото след като се зачерви месото,да се запържат и те.Може да се добави дом.сос и червен пипер.Всичко е въпрос на предпочитания или каквото ви се похапва в момента.
Да ви е вкусно!
*По същият начин могат да се приготвят пилешки или свински хапки.Пилешкото,предварително мариновано в паста от чесън,джинджифил,оцет от нар,черен пипер,соев сос,риган,а свинското със сол,черен пипер,чубрица,олио. Запържват се хапките на Fry,слага се малко бяло вино,след като изври се добавя вода и се продължава на същата програма до края,при затворен капак за около 30-40 мин докато изври течноста,остане на мазнина и започне да се пържи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар